Design a site like this with WordPress.com
Get started

Onaangekondigde demonstratie in het Zeeheldenkwartier

Vanmiddag om 14.00 is er een korte demonstratie in de Haagse wijk Zeeheldenkwartier gelopen. De demonstratie was bedoeld om de hoge huurprijzen in de wijk en stad aan te kaarten en richtte zich specifiek tegen de bouw van short-stay appartementen aan de Waldeck Pyrmontkade.

Demonstratie in de Prins Hendrikstraat

De demonstratie begon bij het Elandplein, hier was in de ochtend een spandoek opgehangen door de feministische actiegroep Kattenkwaad uit solidariteit met mensen in precaire woonsituaties. De demonstratie vervolgde zijn route langs de Witte de Withstraat en de Prins Hendrikstraat. De laatste straat staat bekend om kleine boetiekjes en kleine cafés met terrassen, hier heeft in de afgelopen jaren een flink gentrificatieproces plaatsgevonden. Daarna sloeg de demonstratie af naar de Waldeck Pyrmontkade om te eindigen bij het voormalige kantoor wat momenteel wordt omgebouwd tot short-stay appartementen.

De bouw van short-stay appartementen in het Zeeheldenkwartier is een sluwe truc van vastgoedbedrijven om de zogenaamde “hotelstrategie” te omzeilen. In deze appartementen kan men maximaal 6 maanden verblijven, echter blijven mensen meestal maar enkele dagen of weken. De logies worden verhuurd per nacht, de prijs hiervoor ligt boven de 100 euro per overnachting. Het is duidelijk dat dit voor woningzoekenden niet te betalen is. Daarbij is de vergunning voor de bouw van de appartementen verleend met het idee om expats en (de uitbreiding van) multinationals naar Den Haag te lokken.

We zullen ons blijven verzetten tegen gentrificatie en de uitverkoop van de stad. Van huisbezettingen tot demonstraties en gentrificerende projecten blokkeren. Wij hebben geen behoefte aan short-stay appartementen, wij willen wonen!

Spandoek als afscheid aan bouwhek bij de WP872
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: